Kasza jaglana z jagodami

Aktualizacja: 22 kwi 2019


Składniki


1 szklanka kaszy jaglanej

1 szklanka mleka z orzechów macadamia lub innych

3 łyżki jagód goi

1/2 szklanki truskawek (albo innych świeżych owoców)

ziarenka z 1/2 granatu

1 łyżka miodu

szczypta soli himalajskiej

1 laska cynamonu


Opis przygotowania


Kaszę wypłukać, zalać 1 szklanką wody i gotować około 10 minut. Następnie dolać mleko orzechowe, jagody, miód i odrobinę soli. Gotować kolejne 5 minut. Podawać na gorąco z truskawkami i granatem.

Kasza jaglana to jedna z najzdrowszych kasz i dodatkowo nie zawiera glutenu.

Z powodu wysokiej wartości odżywczej polecamy ją na dobry początek dnia dodatkiem sezonowych owoców i jagód goja – zwanych najzdrowszym owocem świata.

0 wyświetlenia